pop-andjakt” Pop” Blackthorn Balloo of Perdix Gundogs
Född 2003-10-30 somnade in 2018
Hd A Armbågar UA

Tack och lov så hämtade vi Pop på Nordirland hos Roy Griffin för 11 år sedan. Han har präglat vår avel på ett mycket positivt sätt. Tyvärr dök det upp en bakre polär katarakt i äldre ålder så vi kunde inte använda honom mera än två gånger i avel.
Björn Ekesten som ögonlyste honom sa att det var en liten prick inte större än ett nålstick. Hade jag vetat att han markerar lika bra nu som då , att inga som helst men visat sig då hade jag  använt honom flera gånger med tanke på de egenskaper han visat sig ha. Efter honom finns det flera avkommor som visat det bästa av det bästa när det gäller de jaktliga egenskaperna.
Vår Lira är efter honom och hon är klart en av de bästa hundar jag har arbetat med. Syster till Lira är SMP, FTCH, SWTM Perdix Gundogs Mary som i ung ålder visade sig på banan och som i år fick CoM på Markprovsmästerskapet ,fortfarande still going. Det finns också flera. Tillsammans med Tasco Thrift of Perdixgundogs blev det riktigt bra alltså.
Pop är en av de snyggaste labradorerna jag vet. Han har fortfarande på det tolfte året samma busiga charm och är fullständigt överlycklig när jag tar med mig Gamebagen ut. Han kan apportera i evighet och tappar inte farten!