Åsa

Hej, jag har i hela mitt liv ägnat mig åt musik i alla former, som musiklärare i klass eller som dirigent, eller kompositör ,körledare eller spelat sena nätter på krogen.Jag är utblidad på högskolan och med gruppmetodik och pedagogik som speciellt intresse. Hundar kom in i mitt liv för 30 år sedan och valet föll direkt på retriever, därefter kom jakten , min bössa och spaniels in i bilden rätt snart. Jag har haft kurser i många år men startade min firma 2015 där jag jobbar enkom med hundträning. Jag har fullt upp, det är många som vill träna sina hundar och få hjälp att utvecka sig och hunden. Jag har stor hjälp av mitt pedagogiska intresse och tycker mycket om att arbeta med grupper, det är en härlig utmaning.

Får jag välja så jagar jag hellre med hundarna än går på prov men det går i perioder det där. Jag vill aldrig starta en hund innan den är klar för sin klass ordentligt.Ja jag har höga krav på mig själv och mina hundar, det var extra roligt att vinna Markprovsmästerskapet, det kan jag villigt erkänna! Den dagen glömmer jag inte i första taget, en ung hund med många svåra situationer att lösa i ett stormigt vinterskåne . En cool dag ! Jag håller kurser på många olika ställen i Sverige och utomlands, det är roligt väldigt roligt. Utmaningen är att träffa rätt , att lösa en knut att få någon att skratta åt en skitapport, eller en spaniel att stanna som den ska i ett uppflog. Jag är glad över alla människor jag träffat genom åren tack vare hundarna.

Från år 2016 så har jag börjat  som jaktprovsdomare och det är riktigt roligt det med. Dessa fyrbenta öppnar många möjligheter.

Några dagar i Italien. Ljuvlig natur och härliga människor, men med samma problem och frågor som här när det gäller träningen av en retriever. Prov i två dagar där hundratals hundar blev bedömda.

italien2 (1)

En liten hund, en liten fågel Perdix Perdix Rapphöna.
En Jaktcocker kan vara ack så charmig, men de vet om det också. En av de sköna jaktdagarna.

dsc5471

Drummer och jag på Markprovsmästerskapet 2012 som vi vann!
Han var ung och mycket duktig den här dagen, något han fortfarande visar.
Jag var mycket stolt över honom och provet gav en hel del att reda ut!
Det handlade om änder och walk up på fasaner i snöstorm!

Åsa Norrby

Tränare

  • Behöver Du hjälp med din träning ?
  • Jag har tränat hundar i många år och kan sy ihop det Du behöver
  • Att jaga med sin Retriever eller Spaniel är det bästa som finns