LUFT & SUNT FÖRNUFT Träningar fortsätter. Vi ställer inte in i nuläget med tanke på Corona. Om myndigheter kommer fram till att det inte är tillåtet så ändras självklart förutsättningen. Det är varje deltagares eget ansvar att inte komma vid tecken på smitta. Återbud kan ske när som helst, jag tar inte ut någon avgift och som vanligt behöver Ni inte skaffa ersättare. Det har jag aldrig krävt vid återbud hur som.   Att ses ute om man är frisk, med tvättade händer och spritade, handskar, rengjorda dummiesar, och avstånd till varandra är ok som vi ser det.   

   Du hittar nya datum under varje rubrik. VÄLKOMMEN till 2021 ett nytt träningsår. Får du problem med anmälan eller blir osäker på om den gått iväg , kontakta mig direkt på asa@perdixgundogs.se eller skicka ett sms 070-3002893. Jag finns också på FB/messenger om Du tycker det är snabbaste sättet.   

Anmäl här

Har Du inte möjlighet att besöka mig för träning?

Telefon och videokonsultation är ett utmärkt komplement och kan antingen användas som uppstart eller uppföljning.

För att jag ska få en bra bild av ditt ärende så beskriv det direkt när du anmäler. Du kan ha ett problem eller vill ha tips på någon bra övning för att komma vidare.

Du väljer själv om du bara vill samtala eller skicka mig en video som jag tittar på innan samtalet. Vi kan också göra ett videosamtal där Du kan visa mig direkt i realtid vad du behöver hjälp med.  Whatsup & Messenger är bra hjälpmedel.

Kostnad  250 kr /30 min som betalas mot faktura.       

Välkommen att prata hund!

Anmäl här

Öppna träningar för unga hundar.  ( upp till 1,5 år ) Max 6 ekipage   Kostnad 500 kr  

Klicka på anmälan så ser du vilka dagar det går bra att anmäla till flera samtidigt, kan vara bra eftersom de blir fulltecknade rätt snart.

 Med öppen träning menas att vem som helst kan komma till gruppen men uppläggen anpassas efter varje ekipage .

Vi arbetar med grundläggande moment i apporteringsträningen. Tillit och följsamhet. Hur bygger vi förståelse och kunskap utan att stöta på så många problem ? Vad är träning?  Plats; Norrtälje med omnejd. Vägbeskrivning vid anmälan. Betalning sker mot faktura när du anmält.  Om kursen är fulltecknad så meddela gärna om Du vill stå som reserv.    

Anmäl här

Öppna träningar nivå  Vinnarklass. 

 13-15  kostnad 550 kr

Din hund är styrbar på distans och förberedd på svårare uppgifter. Klicka på anmälan så ser du vilka dagar vi tränar och det går bra att anmäla till flera tillfällen samtidigt, kan vara bra eftersom de blir fulltecknade rätt snart.

 Med öppen träning menas att vem som helst kan komma till gruppen men uppläggen anpassas efter varje ekipage så långt det går. Om du är osäker på vilken nivå din hund befinner sig på så skriv en rad så ska jag försöka placera dig i rätt grupp.
Skott med kastare, startpistol och bössa. Medhjälpare vid behov.

Plats; Norrtälje med omnejd. Vägbeskrivning vid anmälan. Betalning sker mot faktura när du anmält. Betalad faktura medger plats vid angivet datum.  Om kursen är fulltecknad så meddela gärna om Du vill stå som reserv. Sent avhopp debiteras såvida du inte kan hitta egen ersättare.

 

 

Anmäl här

Öppna träningar nivå Öppenklass. 

kl 13-15 kostnad 550 kr ,

Klicka på anmälan så ser du vilka dagar det går bra att anmäla till flera samtidigt, kan vara bra eftersom de blir fulltecknade rätt snart.

 Med öppen träning menas att vem som helst kan komma till gruppen men uppläggen anpassas efter varje ekipage så långt det går.  Om du är osäker på vilken nivå din hund befinner sig så skriv och förklara läget, så ska jag föröka sätta dig i rätt grupp.

Skott med kastare, startpistol och bössa. Medhjälpare vid behov.

Plats; Norrtälje med omnejd. Vägbeskrivning vid anmälan. Betalning sker mot faktura när du anmält. Betalad faktura medger plats vid angivet datum.  Om kursen är fulltecknad så meddela gärna om Du vill stå som reserv.        

Anmäl här

Svårigheter & problemlösardag den 21 mars 10.00-16.00  (hundar från 1,5 år) max 8 ekipage kostnad 1400 kr

Inför den här dagen förbereder Ni mig innan via mail i anmälan, på ett problem/svårighet Ni har tillsammans med er hund. 

Kan vara vad som helst- svårt med markeringar – dåliga grepp – svårt med fotgåendet – tar inte stoppsignalen- hur ska hunden förstå – hur bygger jag bättre samarbete osv..

Jag lägger då upp övningar för den hunden specifikt och på så sätt får Ni andra en bank av ideér med saker ni kan använda er av.  Vissa delar/övningar tangerar varandra och grunderna för de olika övningarna kan vara desamma men svårigheterna ökar av olika anledningar. Övningarna kan sedan prövas av flera ekipage i gruppen, då individanpassat där olika försvårande stregringar kan läggas till om det behövs.

Min tanke med dagen är att Du som förare ska få tips som gör det lättare för hunden att förstå – eller som ger dig självförtroende och pepp när Du gör rätt men hunden kanske inte förstår precis allt du visar, det kan vara så enkelt att bara en liten detalj behöver förändras för att Ni ska komma vidare.

Anmäl här

Träning Heldag 18 April 

Max 8 ekipage , Kostnad 1400 kr Tid 9:00-17:00 Plats Rimbo
Den här dagen ägnas åt hundar som har nivå öppenklass klar och nu siktar på vinnarklassen/elit. Vi inleder med en fika.  Lunch tar vi när det passar. ( den har Ni med själva) Jag har alltid en grundplan för hur en sån här dag ska genomföras men det uppstår ofta saker under vägen som vi måste ta tag i direkt. Detta genererar sedan andra övningar som kopplas samman till nästa övning … ja sådär jobbar vi på. Handling, signaler, tecken , vindar och hundens egen förmåga att markera och arbeta vettigt i området  är det focus på! Välkomna.      

Anmäl här

Kvällsträning TEMA Walk Up  den 29 april  18.00

Kostnad 600 kr max 10 ekipage  Skyttar med bössa  & skarpa skott   Markeringar och ” blinda apporter”  Varje ekipage får möjlighet att rätta till det som sker om det behövs men för att det ska flyta den här kvällen så vill vi att din hund har bra grundträning och tar tecken och signaler.

Anmäl här

 

Kvällsträning TEMA  Drive den 6  maj kl 18.00  

Kostnad 600 kr Skyttar med bössa skarpa skott och kallvilt  Driverna kommer att ta tid ! Du får här möjlighet att exponera hunden för lång väntan samt att du själv måste hålla koll på de områden som apporterna hamnar i . Hundarna sänds sedan i nummerordning. Vi planerar att ha två olika driver med helt olika förutsättningar, där vatten kan ingå.                      

Anmäl här

INSTÄLLT pga av Covid-19 !

SKOTT & APPORT 15 maj (plats meddelas senare) 

För fjärde året i rad arrangerar vi denna populära  dag.
Det pågår skyttelektioner med Michael Strindholm samtidigt som vi tränar hundarna i samma område.
Apporteringen sker åt ett håll och duvorna landar åt ett annat.
Detta är en dag då du kan få möjlighet att låta din hund se mängder av lerduvor höra hundratals skott och samtidigt gå fot, apportera eller bara sitta där lugnt vid sidan
Du har också möjlighet att få en skyttelektion av Michael Stindholm. Det går alldeles utmärkt att kombinera med hundträningen eller så kommer du endast för skyttet.
Dagen avslutas med en tävling.
Gruppindelning hundträning
Unga hundar max 10 st kl 9:00-11:00
Erfarna hundar max 10 st kl 12:00-14:00
Tävlingen startar kl 15:00

Du kan skjuta flera serier tillsammans med Micke om Du vill.
Kostnad
Hundträning 500 kr /pass
Skytte 150 Kr per serie ink instruktion , duvor och ammo. Ange om du har en kaliber 20 så det finns ammunition
Michael Strindholm

Jag började skjuta lerduvor i början av 70 talet för att bli bättre jaktskytt
Under åren har jag gått ett antal instruktörskurser den första redan 1976

Förutom att ha tränat och tävlat under en massa år har jag mellan år 2000 fram till 2008 års utgång varit grenledare ansvarig för landslaget i Sporting inom Skyttesportförbundet och under dessa år haft förmånen att ha ett sammarbete med en av värdens skickligaste instruktörer Tom Alderin då vi ofta hade våra träningsläger på hans skjutskola, jag har under åren även haft ett samarbete med Staffan Schullström och jobbat som instruktör på Skjutskolan ”Wings & Clays” utanför Nyköping och numera på skjutskola Skokloster Wings & Clays norr om Stockholm

Lär ut på ett sätt som gör att eleven förstår hur det fungerar och på så sätt får en stabil grund att stå på i hagelskyttets roliga värd.
Michael Strindholm

Anmäl här

4 stationer 4 juli 

Här finns 4 klara stationer som du kan gå hur många gånger du vill.
Du kan välja att göra en enklare variant – blå bana  eller svårare – svart bana
Dagen kan se ut såhär, med vissa variationer.
Markering land enkel och dubbel
Markering vatten från båt
Dirigering vatten eller land
Walk up med dirigeringar för den som vill. Vi parar ihop de hundar som är på någorlunda samma nivå.
Skott med bössa och apportkastare.
Kostnad 500 kr
dagen startar kl 11.00 och håller på tills vi är klara.
Plats meddelas senare samt annan information vid anmälan. 

Tips !
Många väljer att boka upp återkommande eller enstaka tider för en grupp som man sätter ihop själv. Det går att bestämma själv hur många Ni vill vara och hur lång tid Ni vill träna. Några kommer en gång i veckan med sin grupp, andra en eller två gånger i månaden.

Privat träning 60 min. eller längre.

För 1 -5 pers / timme

Klippkort 5 x 60 minuter privat träning.

(550 kr /timme)

Klippkort 10 x 60 minuter privat träning.

(550 kr /timme)

Gruppträning 6-10 pers Halvdag

Här bokar du själv en träning för en grupp

Gruppträning 6-10 pers Heldag

Här bokar du själv en träning för en grupp.

Helgkurs

Vill du arrangera en helgkurs skicka intresseanmälan här

Helgkurs/Internat

Anmälan och Betalning

Betalning sker mot faktura när du anmält. Betald faktura medger plats vid angivet datum. Vill du boka flera datum på en gång så går det bra och då kommer en samlad faktura innan första datum om du väljer det alternativet i menyn. Först till kvarn gäller. Var noga med att ange fakturanummer när du betalar din avgift. Sent avhopp ( dagen innan ) debiteras eller så skaffar du själv ersättare om jag inte har reserver.
Välkomna.
Bank: Nordea
Plus Giro 834194-3
Behöver Du en instruktör till Din kennelträff? Hör av dig så syr vi ihop ett bra koncept. Det kan vara som internat eller bara över en dag.
Om du eller hunden blir sjuk inför kurstillfället så betalas kursavgiften tillbaka ( intyg fodras )

Kursavgiften betalas mot skickad faktura och inbetalning gäller som slutgiltig och bindande anmälan. Betalas inte avgiften i tid kan din plats ges till någon annan. Du kan också skaffa en ersättare.

Kurskallelse, med information skickas per mail ett par dagar före kursstart.

Om en kurs blir inställd så erbjuds Du annan plats eller så betalas hela kursavgiften tillbaka.