Välkomna till Ess valplåda!
Födda 23 maj. Två tikar & fem hanar.

Nu är det bara en vecka kvar innan flera åker, nån stannar lite längre. Alla mår finfint som Ni kan se och vi är inte särskilt oroade över deras vilja direkt. De är envisa och lätta samtidigt. Hoppas det håller livet ut.

7 veckor 

Fin kväll så vi tog en tripp till skogen.

6,5 veckor 

Ja visst det är fredag, bilderna ligger vanligtvis ute på söndagar men jag ska till Skåne och hålla kurs hela helgen så vi tjuvar lite. Det är varmt nu jisses äntligen sommar säger folk. Jag bekymrar mig sällan om vädret men valparna blir tagna i värmen så det gäller att hålla skugga och mycket vatten. På tomten har vi ett stort partytält med två väggar och en inhägnad som vi kallar sommarhagen. Där är de så ofta det går nu .Bra också för de vänjer sig vid alla ljud skratt och plask från poolen, bilar på vägen andra hundar och allt det där. De är busiga nu, biter och sliter i det mesta såsom valpar brukar, Jonatan är förstås den ständige följeslagaren ,valparnas favorit!

6 veckor 

Jaaaa så kom den dagen då det är varmt och skönt och dags att träffa storskogen för första gången. Maten serverades där såklart, och mamma Ess fick vara kvar hemma. Det är alltid så spännande att se hur de tänker om den nya miljön. Här var det käk på 5 röda sen full rulle. Jonatan är magneten, ska de springa långt så är han där och ropar till och vips så blir han överöst med pussar och bitande. De är för mysiga hela bunten och än så länge så urskiljer sig inte någon faktiskt. Möjligt någon som är lite mera åt hulliganhållet än en annan. Men här ute idag första gången var alla lika frimodiga och inget gnäll alls. Det känns bra.

5 Veckor

Vi äter massor! Ess mat och Farminas puppy. Aptiten är enorm, undrar när det kommer att ta stopp. Ute är vi också och det är ,myggorna till trots härligt.

Nu kommer snart alla valpköpare på besök och det tycker vi är trevligt, det är ju det som är charmen med detta, alla nya människor vi lär känna. Många av dem vänner för lång tid. Valparna mår fint, de utvecklas i sin takt och det är inga konstigheter. Ess är så underbar med sina valpar, cool lugn och tålmodig. vill mest ha mat och klappar, omsorg och närhet.

4 veckor

Dagen 21! varmt och skönt under markisen i skuggan, så fick valparna komma ut. Ess myste med oss och de var ute i flera timmar. Dragfritt och precis lagom varmt. De har börjat förstå var tidningarna finns, ja papperstoan. De biter och tjoar och ramlar omkull, benen bär men styrseln är det lite sämre med emellanåt. Men nu börjar det roliga. Alla upptåg och framsteg.

3 veckor

 

Små små ögonkast, men de ser inte långt inte, hör lite nu det märks och mat får dom så det räcker. Med andra ord det råder lugn i valplådan. Första avmaskningen är gjord och det är sällan särskilt populärt med gegget i munnen, hur som det ska göras några gånger till. Ess är tålmodig såklart. Nu kan hon få mycket mera mat igen då faran för mjölkstockning är över. Hon har mycket mjölk! Nästa vecka inträffar magiska dagen 21, det är då de verkligen fattar att det finns en omvärld om än mycket mycket liten.

2 veckor

Ess är en utmärkt mamma,rutinerad vid det här laget. Nu har det gått en vecka och valparna är trinda och goa. De äter och sover som de ska och så mycket mer händer inte just nu. Om någon vecka kommer de att öppna sina ögon och se den något dimmiga världen. De gula har en fin färg, sådär mellan och de mörknar under två års tid. Men vad spelar det för roll egentligen? bara de är friska ! Här kommer Ni att kunna följa kullen varje vecka.

Perdix Gundogs Evita , PG Fame , PG Showtime, PG Stomp, PG Ragtime, PG Chess och PG Rent kommer att bli deras namn i stamtavlan, javisst musikal-ligan!
1 vecka